8 december 2013

Couscous, pompoen en gehakt.



Een variant op een eerder recept. Nu aangepast aan een iets ouder kind. Dus met gehakt en met wat te kauwen stukjes.

Ingrediënten
voor 2 ruime porties

  • Bevroren pompoenblokjes (de albert heijn verkoop deze)
  • Tomaat
  • Eetlepel rozijntjes
  • 2 eetlepels couscous
  • 2 eetlepels gehakt

Bereiding
Vul het stoomcompartiment met water tot streepje 3.Ontvel de tomaten door er een kruisje in te zetten en ze even onder te dompelen in wat kokend water. Trek het vel eraf en snijdt ze in stukjes zonder de zaden.
Doe de blokjes pompoen als eerste in het mandje. Doe de tomaten en de rozijnen erbij en het gehakt er bovenop
Stomen
Doe de couscous in een kopje en doe daarbij kokend water. 
Even geduld (2minuten?)
Proef of de couscous gaar is. 
Doe het gehakt en de tomaten de blender met een lepel. Probeer zoveel mogelijk de pompoenblokjes in het mandje te laten.
Pureren
Serveer alle ingredienten naast elkaar.


Sommige sites op internet raden af om rozijntjes aan baby's onder 1 jaar oud te geven. Omdat er maar zo weinig in zit, heb ik me daar niet zo druk om gemaakt. Maar bedenk voor jezelf wat je wil geven aan je baby.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten