2 oktober 2013

Recept met rijstkoker: pasta met tomaat en wortel


Ook bij dit recept gebruik ik gekookt water in de rijst- en pastakoker, dan weet ik ik zeker dat de boel gaar is. Ook maak ik er toch gewoon een eenpans gerecht van. 

Ingrediënten 
Voor 1 of 2 porties (het mandje van de rijstkoker is eigenlijk net te klein...)

  • 2 eetlepels macaroni 
  • 1 of 2 worteltjes
  • 2 tomaten
  • Eventueel 1 theelepel boter of olie 

Bereiding
Ontvel de tomaten: Kook water. Doe een kruisje in het velletje van de tomaten en doe ze in een bakje. Giet het hete water erover totdat de tomaten onder staat. Even een paar minuten geduld tot het velletje van de tomaat los begint te laten. Afgieten en even koud water in het bakje met de tomaten doen. Vel van de tomaten trekken en de zaden uit de tomaten halen. Tomaten in een paar grote stukken snijden.
Schrap de worteltjes en snijdt in plakjes.
Tot streepje 3 water in het stoomcompartiment doen. De macaroni in de rijstkoker doen. Snel even een lutje water koken en dit bij de macaroni doen. Tomaten en worteltjes erbij.
Stomen
Alles afgieten en ook het water in de doorzichtige beker weg doen.


Pureren en serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten