12 januari 2014

Recept met de rijstkoker: pasta met tomaat, ham en philadephia


Een recept voor een wat ouder kindje, want ik laat de macaroni heel. Stukjes eten moet dus wel heel erg goed gaan.Ook bij dit recept gebruik ik gekookt water in de rijst- en pastakoker, dan weet ik ik zeker dat de boel gaar is. Ook maak ik er toch gewoon een eenpans gerecht van. 

Ingrediënten 
Voor 1 of 2 porties (het mandje van de rijstkoker is eigenlijk net te klein...)

  • 2 eetlepels macaroni 
  • 1 tomaat
  • plakje ham
  • theelepel philadephia zuivelspread

Bereiding
Ontvel de tomaat: Kook water. Doe een kruisje in het velletje van de tomaat en doe ze in een bakje. Giet het hete water erover totdat de tomaat onder staat. Even een paar minuten geduld tot het velletje van de tomaat los begint te laten. Afgieten en even koud water in het bakje met de tomaat doen. Vel van de tomaten trekken en de zaden er uit halen. Tomaat in een paar grote stukken snijden.
Tot streepje 3 water in het stoomcompartiment doen. 
De macaroni in de rijstkoker doen. Snel even een lutje water koken en tot streepje 2 heet water bij de rijstkoker in doen. Rijstkoker in de doorzichtige kom zetten.
Tomaat erbij.
Stomen
Alles afgieten.
Met een lepel de tomaat uit de rijstkoker halen en met de ham en de philadephia pureren. Dit weer als saus bij de macaroni doen.

Ik serveerde dit met wat doperwtjes (even snel uit de diepvries: in een schaaltje en kokend water erover). Grote fout, want meneer hier vindt de doperwtjes zo lekker dat hij niet meer naar de macaroni heeft gekeken. Helaas, volgende keer beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten