2 november 2013

Winterstamppot met pastinaak

Pastinaak eet ik zelf eigenlijk niet zo vaak, een enkele keer in de winter. Maar het heeft wel iets zoetigs vind ik. Het recept was fantasie, maar het resultaat vind ik zelf om te smullen! De lekkerste tot nu toe, nog lekkerder dan mijn recept met aubergine. Nu maar hopen dat mijn baby het ook lekker vind.
Verder ben ik eindelijk begonnen met vlees in de babycook. Na een mislukt avontuur met kip waarbij mij rijst niet gaar werd nu op de gok een nieuwe poging met gehakt. Deze keer simpeler met gewoon aardappels. En dat werkt gelukkig prima, als vanouds.


Ingrediënten
voor twee porties
  • 1 pastinaak
  • 2 kleine aardappeltjes
  • eetlepel mager rundergehakt
  • Een theelepel vloeibare bakboter

Bereiding
Doe tot streepje 3 water in het stoomcompartiment
Schil de pastinaak met een dunschiller. Omdat de pastinaak ook een harde groente is en hij binnen de tijd gaar moet zijn heb ik hem in dunne plakjes gesneden en als eerste in het stoommandje gedaan.
Daar bovenop de aardappels geschild en in dunne plakjes. 
De eetlepel gehakt hier weer bovenop.















Alles stomen
Even prikken of alles gaar is
Afgieten in een kopje want het afgietsel is door het gehakt gelijk een lekkere jus.
Groenten en vlees overdoen in de mix kom.
Pureren met een deel van de jus en de bakboter, zoveel als je goed lijkt. Deze stamppot heeft de neiging om nog wat "na te stijven", dus maak hem dunner dan je gewend bent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten